Random Image

opgave 2.jpg
Start arrow NSK geschiedenis arrow Kroniek arrow Kroniek 1980 - 1990
Kroniek 1980 - 1990 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
zaterdag, 30 december 2006

De beginjaren waren achter de rug en menigte schaakvrienden vond de weg naar de Volksmacht. Klub was bezig met allerlei activiteiten en het was gezelig. Wedstrijden van Limburgs Interclub wisselde af met de clubcompetitie en met de vriednschappelijke wedstrijden tegen Achel en Overpelt.schaakblad nr 2 In het jaar 1981 is men begonnen  een schaakblad van NSK te maken. En het was echt maken, alles was nog zonder computer in elkaar gestoken. Getypt door Geraard en de schaaknieuws en opgaven waren van de hand van Pavel. Zie enkele voorbeelden:

Vriendschappelijke ontmoeting "Achel - NSK" op 20/11/1981

Ditmaal had het verloop van deze traditionele ontmoeting plaats in het restaurant "De Gasterij" te Achel. Ze verliep in een optimale sfeer van gemoedelijkheid en zonder complexen; in een smaakvolle omgeving. Na het openingswoord door de Heer Stokvis kon de schaakavond beginnen. Na ongeveer 2 uur kwam de eerste winst voor NSK op het scorebord, dankzij een vlotte overwinneing van Pavel. Daarna regen zich de overwinningen aaneen zodat het een Waterlo voor de thuisspelers dreigde te worden. Jim, Ton, Rob, Stefan en Henri brachten de stand op 6-0 voor NSK. Maar zoals altijd zat ook ditmaal het venijn in de staart. Gerard op bord 6 zat reeds van het begin in de penarie en geraakte er uiteindelijk ook niet meer uit. 6-1. Ad op bord negen zag het tegen 12 uur ook niet meer zitten, en daar hij de babysit nog weg moest brengen (ook geval van tijdnood) gaf hij op. Misschien was er na verder spelen nog een remise in het zicht. Noël op bord 8 zag midden de partij een torenwinst over het hoofd en geraakte zo een toren achter. Hij kon deze handicap niet meer goed maken en streek uiteindelijk de wapens zodat er toch nog een redelijke score voor de Achelaren in zat. Hier de uitslagen:

 

De Roo  De Boer 1-0
Hospel A Pater Gerbrand 1-0
Schouten H De Graaf 1-0
Englicky P Goedeman 1-0
Gilson J  Veerkamp 1-0
Reijnders G Lambregtse 0-1
Zegels R Spruyt L 1-0
Voets N Stokvis 0-1
Van Hout A Graaff 0-1
 totaal  6-3

pagina

Gedurende het verloop van deze ontmeoting speelden Snoeks H en Swennen J hun partij voor het clubkampioenschap. Henri won en verhoogde zijn puntensaldo met 3 eenheden. Aan allen bedankt voor het meespelen en voor het resultaat.

Interclubkampioenschap 1981 - Afdeling 4

Eindklassement reeks A:

1 Neerpelt 1

2 Genk 2

3 Opoeteren 2

 

Eindklassement reeks B:

1 Vlijtingen 2

2 Neerpelt 2

3 Hasselt 3

 

Clubkampioenschap 1981-1982

Ons lustrumschaakjaar zit er weer op, inderdaad het is nu reeds 5 jaar geleden dat enkele mensen de koppen bij elkaar staken om de Neerpelter schaakkring op te richten, en we durven zeggen dat het nu tot een stevige club is uitgegroeid. Het kampioenschap kende een vlot en spannend verloop, weinig of geen forfaits, en een faire strijd voor elk punt. Bij afwezigheid van uittredend kampioen De Roo Stefan, verhinderd wegens studies; was vooraf geweten dat het een strijd ging worden tussen Hospel, Englicky en Schouten, met als underdogs, Van Hout, Reynders, Schalley en de onbekende, althans in de schaaksport, Van Moll. Tot de laatste speeldag diende gewacht om uitsluitsle te krijgen in deze titelstrijd. Hier volgen dan de klassementen.

naam punten
 Hospel A 37
 Englicky P 34
 Schouten H 33
 Van Moll J 30
 Reynders G 29
 Zegels R 28
 Van Hout A 28
 Wouters A 24
 Voets N 23
 Schalley H 22
 Snoeks H 21
 Van der Looy W 20
 Spruyt L 19
 Swennen J 16

 

Neerpelts Schaakklubblad n°6 - 28/10/1982

Beste NSK er, in het voorwoord van deze zesde uitgave, tweede jaargang, wil ik even onze redacteurs voorkruipen om U het nieuws van dit seizoen te verklappen. Onze tweede ploeg heeft in navolging van NSK 1 vorig jaar, de kampioenschapstitel in 4° afdeling A in de wacht gesleept. Proficiat aan allen die, op welke manier ook, hieraan meegewerkt hebben; en de beste wensen voor  1 en 2 volgend jaar samen in derde afdeling. Aan iedereen voor het nieuwe schaakjaar, veel geluk en schaakgenot, en met de woorden van oud wijsgeer zou ik willen besluiten: HOOP doet LEVEN  SCHAKEN. De voorzitter.

Vriendenontmoeting PELTER PION - NSK

De return van de ontmoeting PP-NSK ging door op 7 Januari 1983 in de Volksmacht. We waren naturlijk gebrand op een klinkende weerwraak voor de bittere pil die we te Overpelt te slikken kregen. NSK kon ditmaal beroep doen op haar sterspeler Bady en haar 3° Amerikaan Dave Garner. Daartegen ontbraken Gilson (werk), De Roo (gekwetst), Englicky en Reynders (familiefeest) op het appel.

Reeds snel meost echter Voets opgeven tegen Verbeek, gevolgd door Valkenborgh en Van Hout. Van Moll kon het tegen Verghote ook niet rooien, evenals Garner tegen Van Stipelen. Verder zaten er remises voor Schuurmans, Dewit en Spruyt. Op de eerste drie borden werd echter gezegevierd. Bady na een sterk aanvallende partij tegen Monnens, Schouten tegen Beckers, die aan de 40° zet zijn vlaggetje zag vallen, tot zijn grote verbazing en schrik. Hospel kweet zich schitterend van zijn taak en versloeg voor de tweede maal Weckx na een goede partij.

De uitslagen:

BadyMonnens 3-1
SchoutenBeckers3-1 
HospelWeckx3-1
Van HoutTuyaerts1-3
GarnerV.Stipelen 1-3 
Van MollVergothe1-3 
VoetsVerbeek M1-3 
ValkenborghNijssen 1-3 
SchuurmansGijbels 2-2 
DewitOlyslagers2-2 
SpruytSmidts2-2
 totaal 20-24

 

Verdiende overwinning voor Overpelt, doch de dag is niet ver meer af, of we gaan ze kloppen! Nog een plezante anecdote: In de partij tegen Garner vroeg Van Stipelen naar het einde remise. Dave wachtte even alvorens te antwoorden en zei: "Let's finish the game". "OK", zei Thieu. Dave verloor nadien de partij en ging de andere wedstrijden bekijken. Na een poosje kwam hij terug bij Thieu en zie:"Now I know what it means "Remise"!" Had hij dat vroeger geweten!!!!

 

Jaar 1984 is gemerkt door de eerste dame in ons gezelschap Hilde Brouwers.

Nieuwe lay-out van het voorpagina

voorkant

 

 

 Vriendschappelijke ontmoeting PELTER PION - NSK

Deze ontmoeting had plaats op 18 November 1983 te Overpelt

Uitslag:

Beckers T Hospel A2-2
Weckx GVan Moll J3-1
Verbeek MSchuurmans P3-1 
Van Stipelen MReynders G 3-1
Jannis G Willekens F3-1
Verghote M Schouten H1-3 
Last L Zegels R 1-3 
Olyslagers PDewit F 1-3 
Bawin GHoogeveen H1-3 
Smids H Schouvenaers R 1-3
Croonen HSchulz D 1-3
 totaal 20-24 

 

 Na de vorige ontmoeting schreef ik in het boekje "dat de dag niet ver meer is dat we ze zullen verslaan". Hij is er nu! Proficiat aan allen die streden voor deze zege!

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated ( maandag, 01 januari 2007 )
 
< Prev   Next >

Nieuwsflash

Aanstaande vrijdag

 

 Tijdens vakantie zijn er GEEN schaaklessen voorzien!

maandag 18-19 uur stap 1 (Pavel) De Peel

            

              

dinsdag:  16-17 uur stap 1/2 (Pavel) Achel

                17-18 uur stap 2/3 (Pavel) Achel

                 18u30-19u30 stap 2,4 (Pavel) De Peel

 

Kalenders, paringen, uitslagen en standen competities vind je hier

 

                   

 
© 2021 neerpeltersk
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.