Random Image

bobby.jpg
Start
Prijsuitreiking 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
zaterdag, 13 juni 2015

Omdat HBvL mijn artikel serieus afgekort: hier de volledige versie:

 

Juliette Sleurs schrijft geschiedenis

 

Het schaakseizoen is gedaan, Neerpelter schaakkring en Pelter Pion huldigen hun kampioenen.

Het eerste seizoen van volledige samenwerking tussen NSK en Pelter Pion is achter de rug. Beide clubs werkten al langer samen met een gezamenlijke spelerslijst voor de ploegencompetities nationaal en provinciaal, nu kwam er ook hun clubcompetitie bij. De wedstrijden werden afwisselend in Neerpelt (OC De Peel) en Overpelt (het Pelterke) gespeeld. De achtentwintig spelers werden in een A- en B-reeks ingedeeld. De B-reeks diende als talentenpoel voor de jongeren en en ook sommige schakende ouders namen deel. De hoogste podiumplaatsen waren voor de nieuwe generatie. Als eerste eindigde Thorben van Leuken, op de hielen gezeten door zijn broer Troy. Derde was Michel Sleurs (ja, de papa van). De A-reeks was verdeeld in twee groepen. Per groep plaatsten zich drie spelers voor de play-off’s 1, 2 en 3. De eindrangschikking werd opgemaakt per club. Bij Pelter Pion gingen de podiumplaatsen naar Guy Hermans, Rudi Gijbels en Guido Jannis. Bij NSK kon Juliette Sleurs goede vorm van vorig jaar (kampioen B-reeks) doortrekken en won voor Pavel Englicky en Johan van Moll.
Juliette Sleurs schrijft geschiedenis! Ja, want NSK bestaat meer dan 35 jaar en nog nooit slaagde een “dame” erin de competitie te winnen. Een dame van 10 jaar nota bene. Op een verbetering van dit record zullen wij waarschijnlijk nog lang moeten wachten.
Dat het zowel bij Pelter Pion als bij NSK zo goed gaat is te wijten aan de onvermoeibare inzet van de trainers. Bij Pelter Pion zijn dat Guido Jannis, Geert Meekers en Daniel Vercauteren, bij NSK is het Ton Montfort en Pavel Englicky. Zij geven ook schaaklessen op basisscholen. Schaken is immers goed voor de ontwikkeling van het kind en zo proberen zij ook nieuwe talenten te ontdekken.
Ook voor de jeugd was er een prijsuitreiking en de seizoenafsluiting. De kampioenen per leslocatie (Achel, Neerpelt en Overpelt) werden in de watjes gelegd en beloond met prijzen en trofeeën. Overzicht van de kampioenen:
Overpelt: 1. Jelle Sander, 2. Yorick Bongaerts, 3. Brent Jeurissen
Achel: Kampioen: Tijn Schmiehusen
           Stap 3: 1. Giel Schmiehusen, 2. Jef van Eester, 3. Aeneas Kokkelmans
          Stap 2: 1. Maura Kuijpers algemeen, jongens: 1. Mateo Kokkelmans, 2. Vic van Eester, 3. Faas Schmiehusen
          Stap 1: kampioen: Sarie Kuijpers
Neerpelt: Kampioen: Sander Jansen, 2. Thorben van Leuken, 3. Troy van Leuken
          Stap 2: kampioen: Lisette van Veenendaal, 2. Kevin Schuurmans
          Stap 1: kampioen: Quinten Huysmans
Beide clubs hebben ook een grootmeester, een internationale meester en een FIDE meester in hun rangen. Zij spelen niet alleen, maar werken samen met de trainers voor de begeleiding van de jeugd. FM Roel Hamblok zorgt voor Fleur Swennen en Bram Veestraeten (Fleur behaalde dit jaar opnieuw de eerste plaats op Belgische kampioenschappen en Bram leverde zijn beste prestatie ooit), IM Stef Soors houdt zich met Juliette Sleurs bezig. Zij behaalde de derde plaats op het BK.
De schaaklessen gaan in september weer van start, de spelers werken intussen nog enkele toernooien in het binnen en buitenland af. Fleur en Juliette bereiden zich voor het WK in Griekenland. Alle informatie over de lessen vindt u op de websites van beide clubs.
de winnaars
Last Updated ( zaterdag, 13 juni 2015 )
 
< Prev   Next >

Nieuwsflash

Aanstaande vrijdag

 

 Tijdens vakantie zijn er GEEN schaaklessen voorzien!

maandag 18-19 uur stap 1 (Pavel) De Peel

Maandag 19-20 uur stap 3,4,5             

              

dinsdag:  17:45- 18:45  stap 4,5

                 19-20 uur stap 1, 2 en 3

 

Uitslagen en standen

http://www.pelterpion.be/


 

                   

 
© 2022 neerpeltersk
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.