Random Image

SV106233.JPG
Start
Limburgs jeugdschaakkampioenschap 2014 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
dinsdag, 28 oktober 2014

Afgelopen weekend is in Neerpelt en Leopoldsburg Limburgs jeugdkampioenschap gehouden. Er zijn 44 jeugdspelers gekomen, die niet alleen voor de titel van Limburgse kampioen streden maar ook vochten voor de nominatie naar Vlaams jeugdkampioenschap 2015 te Mechelen (februari). De grootste delegaties waren van Leopoldsburg en Neerpelt, beide clubs stuurden elk 12 jeugdspelers naar dit evenement. Van de 8 titels gingen dan ook 5 naar deze twee clubs. Drie naar Leopoldsburg en twee naar Neerpelt. Overige drie zijn naar Overpelt, Eisden en Genk gegaan.

In de hoogste categorie (16 – 20 jaar) stond Pieter-Jan Snoeks (Heusden) lang aan de leiding, tot hij in de laatste partij verloor tegen Bram Veestraeten (Neerpelt) en daardoor de eerste plaats aan Gino De Mon (Eisden) moest overlaten. Bram werd verdienstelijk derde.

In de tweede categorie (tot 16 jaar) zijn twee clubgenoten Jorden Bratuszewski en Jona Kumpen (beide Houthalen-Oost) op plaats een en twee geëindigd, de derde plaats was voor Martijn Snoeks (Overpelt).

In de categorie tot 14 jaar was alleen vraag of iemand de hegemonie van de twee vrouwen aan de top kan doorbreken. Aangewezen daarvoor was de derde gerangschikte Robbe Lenaerts (Genk), hij snoepte een halve punt van Fleur Swennen, maar verloor van Alicia Katranova. Fleur liet geen twijfel bestaan en door overwinning tegen Alicia heeft zij zich van de titel verzekerd. Alicia werd tweede en Robbe derde.

In de categorie tot 12 jaar is er voorlopig niemand die Lev Katranov (Leopoldsburg) van zijn troon kan stoten. Juliette Sleurs (Neerpelt) heeft haar best gedaan, maar met twee pionnen achter had zij tegen Lev geen kans. Zij behaalde wel schitterende tweede plaats en de titel van kampioene van Limburg. Robbe Geris van Overpelt was mooi derde.

In de categorie tot 10 jaar was broer van Lev, Michail Katranov ook niet aan het wankelen te brengen. Hij is kampioen met 7 punten uit 7 wedstrijden (Lev overigens ook). Tweede plaats was voor Sebastian Plougman-Hens (Leopoldsburg), derde voor Etienne Carboex (Houthalen-Oost). Beste meisje was Lore Weyen (Overpelt).

Bij de jongste categorie (tot 8 jaar) stond een eenzame ridder uit Neerpelt tegen de overmacht van Leopoldsburg. Zes tegen een en toch haalde Faas Schmiehusen 4 punten op 7. De absolute winnaar van deze reeks was Mathias Plougman-Hens (Leopoldsburg) voor Vsevolod en Vladimir Katranov.

 Naast onze kampioenen zijn ook nog puike prestaties te noteren van alle jeugdspelers. Zoals ik altijd zeg, wij hebben twee soorten spelers: de goede en de betere. Deze keer waren misschien enkele goede wel iets beter. Strijd voor de plaatsen op VJK was hard, lijst van de geplaatsten is bekend, wij zullen het binnenkort bespreken. Proficiat aan iedereen.

    
   
Last Updated ( dinsdag, 28 oktober 2014 )
 
< Prev   Next >

Nieuwsflash

Aanstaande vrijdag

 

 Tijdens vakantie zijn er GEEN schaaklessen voorzien!

maandag 18-19 uur stap 1 (Pavel) De Peel

Maandag 19-20 uur stap 3,4,5             

              

dinsdag:  17:45- 18:45  stap 4,5

                 19-20 uur stap 1, 2 en 3

 

Uitslagen en standen

http://www.pelterpion.be/


 

                   

 
© 2022 neerpeltersk
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.